MŇAMY

Bonbony

Cukrovinky – kokina


Z čeho se vyrábějí bonbony?

Belgické čokoládové pralinky v podobě jaké je známe, jsou oblíbené téměř 100 let po celém světě svým precizním a detailním zpracováním. Vzhledem lahodí oku a podněcují naše chuťové buňky. Základ k nim položil cílevědomý švýcar Jean Heuhaus, který v 19.století založil v Bruselu svůj první obchod. Avšak až jeho vnuk začal vyrábět první čokoládové bonbóny s náplní.

Bonbóny se vyrábějí i z glukózového sirupu s přídavky koncentrátu ovocných šťav. Vyrábí se v různých příchutích např. coca-cola, citrón, malina, černý rybíz, mentol, karamel. Přidává se do nich vepřová želatina, zvlhčovadla a leštící látky(kokosový olej nebo karnaubský vosk).